رازهای برش پارچه برای دوخت پوشاک تولیدی و خانگی

برش پارچه

برش پارچه برای تولید پوشاک عمده

از دید تجارت نوین پوشاک، کیفیت اولین نیاز خریداران در سراسر جهان است. در هنگام تولید پوشاک، برش پارچه یک فرآیند مهم برای تولید لباس های باکیفیت محسوب می شود. برش صحیح و باکیفیت، باعث کاهش هدر رفت پارچه و در نتیجه سودآوری این صنعت می گردد.

روش های مختلف برش پارچه

در حالت کلی در صنعت پوشاک دو روش برای برش پارچه ها وجود دارد:

روش دستی، روش رایانه ای.

 روش دستی برش پارچه

فرآیند برش با استفاده از تیغه، قیچی، مته و سایر ابزارها صورت می گیرد. در این روش، تیغه در هد دستگاه برش قرار می گیرد.

روش دستی، پرکاربردترین روش برش پارچه در صنعت پوشاک است.

برش پارچه تولیدی
برش پارچه به صورت دستی در تولیدی

در روش برش دستی از تجهیزات زیر برای برش پارچه استفاده می شود: تیغه مدور، تیغه نواری، تیغه مستقیم، قیچی، دای کاتینگ، مته.

مزایای روش برش دستی

  1. روند آسان برش.
  2. عدم نیاز به نیروی انسانی تحصیل کرده.
  3. استفاده از یک تیغه ارزان قیمت برای برش پارچه.
  4. هزینه نگهداری پایین.

معایب روش برش دستی

  1. روند آهسته کار.
  2. نامناسب بودن برای تولید در مقیاس بزرگ.
  3. قابل کنترل نبودن سرعت برش پارچه.
  4. بالا بودن شدت حوادث کار
  5. . هزینه بالای نیروی انسانی

 روش رایانه ای برش پارچه

در صنعت مدرن تولید پوشاک، روش برش رایانه ای به دلیل تولید بالاتر و کارآیی زمانی، روز به روز بیشتر محبوب می شود. در این روش همه برنامه های برش در رایانه بارگیری شده؛ سپس رایانه تمامی دستورات بارگیری شده را انجام می دهد.

در روش برش رایانه ای از تجهیزات زیر برای برش پارچه استفاده می شود: کاتر تیغه مستقیم، کاتر جت آب، کاتر پرتو لیزری، کاتر مشعل پلاسما.

مزایای روش برش رایانه ای

  1. بسیار کارآمد
  2. برش بسیار سریع
  3. تولید در مقیاس بزرگ
  4. قابل کنترل بودن سرعت برش
  5. شدت حوادث پایین کار پایین
  6. ۷ تا ۸ برابر بودن تعداد لایه پارچه های قابل برش
  7. هزینه پایین نیروی کار

معایب روش برش رایانه ای

  1. هزینه نگهداری بالاتر
  2. نیاز به نیروی انسانی ماهر و تحصیل کرده
  3. گران قیمت بودن دستگاه ها و تجهیزات
  4. مشکل در روند برش در صورت عدم بارگذاری درست برنامه در رایانه
برش پارچه کامپیوتری
برش پارچه به صورت کامپیوتری

 

با اطلاعات بیشتر مقاله روش های پیشرفته چیدمان الگو خیاطی با حداقل پرتی پارچه را مطالعه کنید.

 

روبُر با افتخار آماده سفارش گیری جهت تهیه نقشه پلات برای چیدمان الگوهای سایزبندی مورد نظر شما می باشد. برای سفارش و خدمات به لینک زیر مراجعه کنید.

چیدمان الگو برای شرکت های تولیدی

 

 

————————————————————————————***********************————————————————————————————–

 

رازهای برش پارچه برای دوخت لباس در خانه

برای دسته ای از خانمها و آقایون بریدن پارچه کار مشگلی است، با وجود اطمینانی که از الگو و مدل انتخابی خود دارند بازهم با یک دنیا شک و تردید دست به کار بریدن می شوند. در این جا نکات لازمی را که در مورد برش باید دانست شرح می دهیم:

راه پارچه

قبل از بریدن راه یا خواب پارچه را تعیین کنید و الگوها را با توجه به به راه پارچه روی آن قرار بدهید. مخصوصا در پارچه های پرزدار باید خیلی دقت کرد و الگوها را باید طوری روی پارچه قرار داد که پرزها پارچه به طرف پایین بیفتد.

پارچه های گلدار یا چهارخانه یا راه راه

پارچه اگر گلدار باشد و سر گل ها همه به یک طرف باشد باید الگوها را از یک طرف گذاشت، در پارچه های چهارخانه یا راه راه هم باید خیلی دقت کرد و الگوها را طوری باید روی پارچه قرار داد که راه های چهارخانه به هم بیفتد همیشه الگو را روی دو لای پارچه می گذارند مگر در مدلهایی که باید روی یک لا گذاشت.

در پارچه های ساده می توانید برای صرفه جویی در پارچه الگو را سر و ته بگذارید. این را هم باید بدانید که همیشه اگر پارچه پشمی  و یا چروک می باشند قبل از کار اطو بزنید و پارچه های نخی را قبلا در آب بگذارید تا موقع برش اطراف الگو اضافه بگیرید برای دوخت.

نکته : هنگام قرار دادن الگو روی پارچه حتما باید به خط راه الگوها توجه نمایید در واقع باید خط راه مشخص شده روی الگوها موازی باید خط حاشیه کناری پارچه باشد .

نکات مهم پهن کردن پارچه به اشکال مختلف

جهت استفاده بهینه از پارچه و طریقه پهن کردن الگو روی پارچه به نکاتی که در ذیل آمده توجه نمایید.

  1. در هنگام برش شکل های متفاوتی از پهن کردن پارچه وجود دارد که بستگی به الگوها و فرم آنها دارد.

مثلا بعضی از مدل ها به صورت قرینه طراحی می شوند و الگوها نیز به صورت قرینه کشیده می شوند و پارچه باید از طول تا شود. در این صورت یک طرف پارچه به صورت بسته و طرف دیگر به صورت باز است.(عرض پارچه ها متفاوت است).

  1. گاهی مدل به صورت غیر قرینه است و الگو نیز به صورت کامل کشیده می شود و بزرگتر از(یک دوم) عرض پارچه است و در این صورت باید پارچه به صورت لایه باز پهن شود.و الگوها روی آن چیدمان شود.
  2. گاهی برای صرفه جویی در مصرف پارچه، بهتر ست از دوطرف پارچه را تا کنیم و الگوهایی که از دولای بسته بش می خورد را روی دولای بسته در دوطرف پارچه بگذاریم.البته با توجه به عرض پارچه ها مقدار دولای بسته کم یا زیاد می شود.
  3. گاهی لازم است فقط مقداری از پارچه را تا کنید و الگو را روی دولای بسته آن بگذارید در این صورت از یک طرف پارچه را به مقدار نیاز تا کنید بقیه پارچه را به صورت باز می گذاریم و الگوها را روی آن پهن مکی کنیم.
  4. بعضی از الگوها باید یک بار برش بخورد و اگر روی دولای بسته بگذاریم دوبار برش می خورد بنابراین آن را با در نظر گرفتن فضای زیری پارچه روی دولای بسته می گذاریم و در انتها آنها را برش می زنیم.
  5. گاهی لازم است پارچه را در عرض تا کنیم در اینصورت در طول دولای بسته نداریم و در عرض پارچه به صورت دولای بسته می شود.
  6. گاهی مقداری از پارچه را به صورت دولای بسته پهن می کنیم و بر اساس الگو مقداری از پارچه را بازگذاشته و الگوها چیده سپس برش می زنیم.

منبع: روش های برش پارچه | نساجی

دیدگاهتان را بنویسید